Annulering
14 dagen retourbeleid op alle onderdelen
14 dagen

U heeft het recht op terugzending binnen 14 dagen na ontvangst van uw Auto onderdelen

Meer

Betaling

We hebben de volgende betaalmethoden beschikbaar in onze online winkel voor auto-wisselstukken

 • Koop reserve onderdelen en betaal met credit cards – MasterCard, Visa
 • Paypal zorgt voor snel winkelen naar wisselstukken – PayPal
 • Koop reserve onderdeel met standaard voorafbetaling – Bank overschrijvingen
 • Betaal voor autoonderdelen in afbetalingen via Klarna betaling met factuur – Klarna Factuur
 • Koop onmiddellijk automaterialen online met iDEAL – Betalen met iDEAL

Meer

Verzending

Na het plaatsen van uw bestelling in onze wisselstukken winkel, kunt u uw koerier kiezen:

DHL, GLS & UPS leveren uw onderdelen bestelling handig bij u thuis of in de garage
Gratis levering voor bestellingen vanaf 120 €

Meer

Nederland
 • euautoteile.de in Duitsland Deutschland
 • euautoteile.at in Oostenrijk Österreich
 • euautoteile.ch in Zwitserland Schweiz
 • euautopieces.fr in Frankrijk France
 • euautopezzi.it in Italië Italia
 • euautorecambios.es in Spanje España
 • euautoczesci.pl in Polen Polska
 • euautopiese.ro in Roemenië România
 • euantallaktika.gr in Griekenland Ελλάδα
 • euautopecas.pt in Portugal Portugal
 • euautoonderdelen.be in België België
 • euautodily.cz in Tsjechische Republiek Česká republika
 • eualkatresz.hu in Hongarije Magyarország
 • eurobildelar.se in Zweden Sverige
 • euavtochasti.bg in Bulgarije България
 • euautodele.dk in Denemarken Danmark
 • euvaraosat.fi in Finland Suomi
 • euspares.co.uk in Groot-Brittannië United Kingdom
 • euavtodeli.si in Slovenië Slovenija
 • euroautodiely.sk in Slowakije Slovensko
 • euautoosad.ee in Estland Eesti
 • euautodalys.lt in Litouwen Lietuva
 • euautodalas.lv in Letland Latvija
 • euautodeler.co.no in Noorwegen Norge
0,00 € #
Registreren
Inloggen

Vul hier uw emailadres en wachtwoord in

Wachtwoord vergeten?

U heeft nog geen account op EUautoonderdelen.nl? Registreren nu in minder dan 1,5 minuten

0,00 € #
EUautoonderdelen.nl - Ondersteuning
×
×

Algemene voorwaarden

Klant is elke fysieke partij die een transactie aangaat voor doeleinden die in een ruime meerderheid niet refereren naar zijn onderneming of onafhankelijke professionele activiteit.


De volgende algemene voorwaarden gelden voor alle aankopen uitgevoerd door de online winkel www.EUautoonderdelen.nl. Door op de "Kopen" knop te klikken (bindende bestelling) worden de volgende verkoops-, levering- en betalingsvoorwaarden en voorwaarden van Wemax Group GmbH & Co.KG ("We") toegepast, en deze kunnen toegepast worden op de volgende contractuele relatie tussen ons en de klant ("u").

1. De invoering van de bestelling

De producten vertegenwoordigd in de online winkel worden niet gezien als een legaal verbindende aanbieding, maar als een gratis online cataloog. Door te klikken op de knop "nu kopen", plaatst u een bestelling voor de goederen die zich in het winkelkarretje bevinden. Bevestiging van uw bestelling wordt meteen verwerkt nadat de bestelling werd verzonden en kan niet gezien worden als de basis voor aanvaarding van de aankoopovereenkomst. Uw bestelling wordt aanvaard door ons bedrijf nadat u de bevestigingse-mail van de bestelling of een onmiddellijke verzending van alle bestelde artikelen binnen twee of meer dagen heeft ontvangen. Uw bestellingen worden bewaard na het afsluiten van het contract. Indien u uw besteldocumenten verliest, gelieve ons te contacteren per e-mail of telefoon en we verzenden u een kopie van uw bestelgegevens.

2. Annulatie van bestellingen

Consumenten (§ 13 van het Duits Burgerlijk Wetboek, afgekort BGB) hebben met betrekking tot het online kopen van waren een wettelijk recht op opzegging conform de volgende informatie.

Informatie over het recht van opzegging voor consumenten

U hebt het recht, dit contract binnen veertien dagen zonder opgave van redenen op te zeggen.

De termijn voor opzegging bedraagt veertien dagen vanaf de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de transporteur is, de laatste waar in bezit heeft genomen.
Om gebruik te maken van uw recht op opzegging moet u ons (Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Berlijn, Duitsland, faxnummer: +49 30 208 478 250, email-adres: [email protected]) door middel van een eenduidige verklaring (bijvoorbeeld een per post verstuurde brief, fax of e-mail) informeren over uw beslissing om dit contract te herroepen. Daarvoor kunt u voor het herroepen gebruik maken van het bijgevoegde voorbeeldformulier, wat echter niet is voorgeschreven.

Om te voldoen aan de termijn opzegging is het voldoende dat u de mededeling over het uitoefenen van het recht van opzegging voor afloop van de termijn voor de opzegging verstuurt.

Gevolgen van het herroepen

Als u dit contract opzegt moeten wij u alle betalingen die wij van u hebben ontvangen, met inbegrip van de leverkosten (met uitzondering van de extra kosten die zijn ontstaan omdat u een andere manier van leveren heeft gekozen als de door ons aangeboden, gunstigste standaardlevering), direct terugbetalen, uiterlijk binnen veertien dagen vanaf de dag waarop de mededeling over uw opzegging van dit contract bij ons is binnengekomen. Voor de terugbetaling gebruiken wij hetzelfde betalingsmiddel dat u voor de oorspronkelijke transactie hebt gebruikt, tenzij met u uitdrukkelijk iets anders is overeengekomen; in geen geval worden u wegen deze terugbetaling kosten in rekening gesteld.

Voor waren, die normaal per post worden teruggestuurd, geldt:

Wij kunnen de terugbetaling weigeren tot wij de waren weer hebben ontvangen of u het bewijs levert dat u de waren hebt teruggestuurd, al naar gelang wat het vroegere tijdstip is.
U moet de waren in elk geval direct terugsturen of overhandigen, uiterlijk binnen veertien dagen vanaf de dag, waarop u ons hebt geïnformeerd over de opzegging van dit contract, en wel aan het volgende adres: Autodoc GmbH (Retoure - Lager R) Rhinstraße 132, 12681 Berlin, Duitsland.

Aan de termijn is voldaan als u de waren voor afloop van de termijn van veertien dagen verstuurt. De directe kosten voor het terugsturen van de waren zijn voor uw rekening.

Voor waren, die niet normaal per post kunnen worden teruggestuurd (bijvoorbeeld voor reserveonderdelen die niet als pakket kunnen worden verstuurd), geldt:

u moet voor een eventuele waardevermindering van de waren alleen dan opkomen als die waardevermindering te herleiden is tot een voor het controleren van de aard, eigenschappen en de manier van functioneren van de waren niet noodzakelijke omgang daarmee.

Voor waren met aanvullende vereisten voor veilig vervoer (accu's):

Wanneer u een product ontvangt met het specifieke advies om de verpakking te bewaren met het oog op eventuele retournering, volg dan deze instructies:

- bewaar de stoppen die worden gebruikt voor verzegeling van de gaten en het lekken van batterijvloeistof voorkomen;

- bewaar het verpakkingsmateriaal dat de behuizing van de accu tegen schade beschermt;

- bewaar de doos met de waarschuwing m.b.t gevaarlijke inhoud.

Wanneer uw pakket van AUTODOC beschadigd was, gelieve nieuw verpakkingsmateriaal te gebruiken om het product aan ons terug te zenden. Aangezien het pakket gevaarlijk materiaal bevat, gelieve gebruik te maken van een stevige en schokbestendige verzenddoos. Zet het artikel vast zodat het niet kan bewegen in de buitenste verpakking en zie erop toe dat het artikel niet per ongeluk in werking kan treden. Plaats het artikel rechtop in de verzenddoos en zie erop toe dat het niet los staat. Gebruik opvulmateriaal zoals het vulmateriaal dat door AUTODOC gebruikt is, of krantenpapier om de lege ruimtes tussen de verzenddoos en het artikel op te vullen.

Beschadigde gevaarlijke materialen zoals lekkende batterijen kunnen niet worden geretourneerd en moeten ingeleverd worden bij een gespecialiseerd recyclingbedrijf.

– Einde van de  informatie over uw recht op opzegging –

Voorbeeldformulier voor opzegging

(Als u het contract wilt herroepen, vul dan a.u.b. dit formulier in en stuurt u het terug.)

- Aan: Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Berlijn, Duitsland, faxnummer: +49 30 208 478 250, e-mail-adres: inf[email protected]
- Hiermee herroep(en) ik/wij (*) het door mij/ons (*) afgesloten contract over de koop van de volgende waren (*)/het verlenen van de volgende diensten (*)
- besteld op (*)/gekregen op (*)
- naam van de consument(en)
- adres van de consument(en)
- handtekening van de consument(en) (alleen bij mededeling op papier)
- datum
________
(*) doorhalen wat niet van toepassing is

Uitzonderingen op het recht op opzegging

Er zijn wettelijke uitzonderingen van het recht op opzegging (§ 312g van het Duitse Burgerlijk Wetboek, afgekort BGB), waarbij wij ons voorbehouden om ons tegenover u te beroepen op de volgende regelingen: een recht op opzegging bestaat niet bij contracten voor het leveren van waren die niet geprefabriceerd zijn en voor de productie waarvan een individuele keuze of bepaling van de consument doorslaggevend is op die eenduidig zijn toegesneden op de persoonlijke behoeften van de consument.

Een recht op opzegging bestaat niet bij het leveren van waren als die na de levering gezien hun aard onlosmakelijk met andere goederen zijn vermengd.

Verder wijzen wij u erop dat u ons conform § 357 Abs. 7 Nr. 1 BGB de waardevermindering moet vergoeden die te herleiden is tot een omgang met de waren die voor het controleren van de aard, eigenschappen en de manier van functioneren van de waren niet noodzakelijk was. In de rechtspraak is vastgesteld dat ook het inbouwen van auto-onderdelen als „niet noodzakelijk“ geldt.

3. Verzendkosten van goederen en verzending

Verzendkosten binnen Nederland

Verzendkosten voor een bestelling met een totale prijs lager dan 120,00 € bedragen 9,95 €. Als de totale prijs hoger dan 120,00 € dan zijn de verzendkosten gratis, behalve in het geval van buitenlandse verzendingen en speciale soorten leveringen zoals te grote ladingen.


Wanneer men betaalt voor een bestelling via een betaalmethode zoals PayPal, bank overschrijvingen, iDEAL, Klarna, credit card, zijn er geen bijkomende kosten.

Verzendkosten buiten Nederland

Prijzen aangeduid voor verzending binnen de volgende landen zijn geldig onafhankelijk van de waarde van de bestelling en worden daardoor volledig betaald.

9,95 € Voor Nederland

Bijkomende toeslagen voor levering van omvangrijke goederen

Omvangrijke goederen bevatten de volgende goederen: batterij, catalysator, spruitstuk, knaldemper, sport-uitlaten, instaplijst, achterspoiler, brandstoftanks, aanhangkoppeling, voorkuip, motorkap, motorblok-isolatie en voor- en achterbumper.


Bijkomende toeslagen voor levering van omvangrijke goederen binnen Nederland: 26,95 €.


Verzending van omvangrijke goederen binnen Duitsland:

- bij levering van goederen zoals batterij, catalysatoren, knaldempers en sportuitlaten bedraagt de bijkomende toeslag voor omvangrijke goederen 5,00 €;

- bij levering van goederen zoals batterij, instaplijsten, brandstoftanks, achterspoilers, voorspoilers en bumper bedraagt de bijkomende toeslag voor omvangrijke goederen 10,00 €;

- bij levering van goederen zoals voorkuipen, aanhangkoppelingen en motorblok-isolatie bedraagt de bijkomende toeslag voor omvangrijke goederen 15,00 €;


Bijkomende toeslag voor levering van omvangrijke goederen aan de andere landen:
België: 26,95 €
Denemarken: 36,95 €
Frankrijk: 36,95 €
Italië: 46,95 €
Luxemburg: 26,95 €
Oostenrijk: 26,95 €
Slowakije: 30,95 €
Tsjechische Republiek: 20,95 €
Zweden: 46,95 €
Zwitserland: 26,95 €


Leveringstijd:

BESCHIKBAAR

Bezorging van volumineuze waren wordt berekend per volumineus artikel.Betekent dat het product beschikbaar is in onze voorraad. De producten met deze status worden binnen 1-2 werkdagen na ontvangst van de betaling voor de bestelling verzonden.

NIET BESCHIKBAAR

Betekent dat het product niet besteld kan worden; het is niet beschikbaar of stopgezet. U kunt in de plaats daarvan een gelijkaardig artikel bestellen van een andere fabrikant.

Opgelet!

Omvangrijke goederen worden niet verzonden naar landen dier hierboven niet vermeld zijn. Bijkomende toeslagen voor levering van omvangrijke goederen zijn van toepassing op elk productartikel vermeld in de bestelling.


Alle bovenstaande prijzen bevatten de 21% belasting op toegevoegde waarde.

"Veilig bestellen":

Wanneer u kiest voor de optie "veilig bestellen", kunt u uw rechten met betrekking tot annuleren en retourneren van producten uitbreiden. Voor slechts een kleine bijdrage van 2,99 € per bestelling, bieden wij u volledige teruggave van het aankoopbedrag en geen verzendkosten binnen 100 dagen na aankoop, zonder opgave van reden. Deze optie is beschikbaar in de laatste stap van het bestellen: Bevestigen. Deze optie geldt alleen als het product nog in de originele verpakking zit, onbeschadigd is en niet gemonteerd is geweest. De annuleringsvoorwaarden worden niet vervangen door deze optie en beide staan los van elkaar.


Om het product terug te zenden met de optie ‘Veilig bestellen’, gelieve volgende stappen te ondernemen:

- Gelieve de terugzendaanvraag voor het product na te laten in uw persoonlijke account op EUautoonderdelen.nl, of contacteer de klantendienst op voorhand;

- Verzend ons het reserveonderdeel in de originele verpakking, inclusief de factuur;

- Het reserveonderdeel dient niet gebruikt, niet beschadigd, en niet gemonteerd te zijn.


De optie Safe Order geldt enkel voor één retourzending per bestelling.


Zodra we het reserveonderdeel van u ontvangen hebben, wordt het grondig gecontroleerd. Indien het auto-onderdeel aan de bovenstaande vereisten voldoet, voeren we desgewenst een terugbetaling uit of hebt u de mogelijkheid om het in te ruilen voor een ander artikel.erveonderdeel dient niet gebruikt, niet beschadigd, en niet gemonteerd te zijn.


De Safe Order-voorwaarden gelden niet voor volumegoederen, oude ruilartikelen en banden. Daarnaast gelden de Safe Order-voorwaarden niet voor artikelen uit andere bestellingen die u gedaan hebt en waarvoor deze optie niet geactiveerd was.


Opmerking:

Veilige Bestelling omvat geen banden en goederen met grote afmetingen.

4. Betalingstermijnen

Bank overschrijvingen (voorafbetaling):

Door deze betaalmethode te kiezen, verbindt u zich om het bedrag over te maken naar onze bankrekening, gespecifieerd in de bevestigingse-mail van de bestelling, die u ontvangt na het plaatsen van een bestelling. Voor het overmaken van het geld, dient u in het veld "reden van overschrijving" het bestelnummer te specifiëren die eerder gedefinieerd werd in de bevestigingse-mail van de bestelling. Verzending van de bestelling gebeurt nadat de betaling onze bankrekening bereikt heeft. Standaard duurt de overschrijvingsperiode niet langer dan 3 werkdagen.

PayPal:

Van zodra u de betaling via PayPal heeft gekozen, en u op de knop “Kopen” heeft geklikt, wordt u doorverwezen naar een beveiligde pagina waar u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw PayPal-account dient te specifiëren en de betaling dient te bevestigen. Er worden geen extra kosten aangerekend voor het overmaken.

Credit card:

Nadat u de betaalmethode heeft gekozen waar een credit card aan te pas komt, en u op de knop "Kopen" heeft geklikt, wordt u doorverwezen naar een beveiligde pagina, waar u de gegevens van de credit card dient in te geven en de aankoop dient te bevestigen. Het bedrag wordt aan uw credit card aangerekend nadat de bank de betaling bevestigt.

Klarna Factuur:

Samenwerking met Klarna, we bieden Klarna Factuur betaalmethode dat een reeks aan voordelen biedt aan onze klanten. Wanneer u deze betaalmethode gebruikt voor betaling van de bestelling, hoeft u uw persoonlijke gegevens niet mee te delen. Bovendien kunt u tot 14 dagen na ontvangst van de bestelling betalen.


Houdt er rekening mee dat het leveringsadres overeen moet komen met het facturatieadres bij selectie van deze betaalmethode. We betrouwen op uw begrip. Alle bijkomende informatie kunt u hier vinden.


Klarna controleert en evalueert uw persoonlijke gegevens met zicht op een veiligheidsmachtiging. Indien nodig behandelt Klarna de informatie-uitwisseling met andere bedrijven en kredietinstellingen (controle op kredietwaardigheid).


In het geval dat de kredietwaardigheid niet kan gegarandeerd worden door de klant, kunnen er andere betaalmethoden aangeboden worden Uw persoonlijke gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de wet voor gegevensbescherming en wordt niet doorgegeven aan derde partijen voor enige promotionele doeleinden. Hier vindt u meer informatie over de bescherming van persoonlijke gegevens bij Klarna.

iDEAL

5. Eigendomsrecht

Volgens een huidige wet zijn goederen onze eigendom tot er een volledige betaling werd uitgevoerd.

6. Garantie

De garantieperiode van goederen bedraagt 2 jaar vanaf de datum van de overdracht van de goederen. Goederen die beschadigd zijn als gevolg van natuurlijke slijtage, onjuist gebruik of gebrek aan / ongeschikt onderhoud, komen niet in aanmerking voor de garantie. De garantie geldt niet indien er defecten en/of schade is als gevolg van ongepast en / of onjuist gebruik / montage, niet-naleving van de werkinstructies, ongepast en / of verwaarlozend gebruik.


Goederen komen niet in aanmerking voor de garantie in het geval u of elke andere partij die niet door ons bevoegd werd, een storing veroorzaakte bij de werking en / of het reparatieproces van de goederen, met als gevolg dat een defect en / of schade verergerd werden.


In het geval van de verzekering, heeft u het recht een eis te stellen voor eliminatie van de defecten of levering van goederen zonder gebreken (defect verhelpen). Indien de geselecteerde methode tot het verhelpen van het defect gepaard gaat met ontoereikend hoge kosten, is de vereiste beperkt volgens het overblijvende type.


Als onderdeel van defectvrije levering van goederen, kan een uitwisseling met producten met bepaalde kenmerken van hogere kwaliteit uitgevoerd worden, indien aanvaardbaar.


Verdere rechten, in het bijzonder voor de beëindiging van het verkoopcontract of de prijsverlaging, zijn enkel mogelijk na het verstrijken van de vervaldatum voor het verhelpen van het defect of na twee niet geslaagde pogingen tot het elimineren van het defect. Indien er een speciale fabrieksgarantie met onze bedrijfsgarantie gecombineerd wordt, wordt dit beschreven in de productomschrijving. Deze garantie is enkel geldig voor het relevante product.

7. De bepalingen inzake aansprakelijkheid

De legale bepalingen inzake aansprakelijkheid strekken zich tot de contractuele relatie tussen ons bedrijf en de klant volgens de huidige wetgeving.

8. Voorschriften omtrent recyclage / wegwerpen van batterijen

Ons bedrijf is verbonden aan een globaal recyclagesysteem. Op uw aanvraag informeren we u over de dichtstbijzijnde locatie van openbare verzamelpunten (afvalverwerkings- en recyclagecentra) bij uw woning, waar volgens de verpakkingsprocedure gratis afvalverwijdering wordt uitgevoerd.


Batterijen bevatten edelmetalen die schadelijk zijn voor het milieu, maar gerecycleerd kunnen worden. Gebruikte batterijen moeten apart van ander afval weggeworpen worden. Volgens de huidige wetgeving zijn bedrijven die batterijen verkopen verplicht om gebruikte batterijen terug te nemen. Klanten zijn op hun beurt verplicht gebruikte batterijen naar een geschikt verzamelpunt te brengen.


garbage

Batterijen die een voorgeschreven verwijdering vereisen, zijn gemarkeerd met een speciaal teken bestaande uit een doorkruiste vuilnisbak. Er zijn symbolen van vervuilers meteen onder de afbeelding van de vuilnisbak:

- Pb - lood, indien het meer dan 0.004 procent lood bevat;
- Cd - cadmium, indien het meer dan 0.002 procent cadmium bevat;
- Hg – kwik, indien het meer dan 0.0005 procent kwik bevat.


U kunt aangekochte batterijen terugzenden voor een voorgeschreven verwijdering. Gelieve de vooraf betaalde verpakking die gemarkeerd is als “Verwijdering Batterij” te verzenden naar Wemax Group GmbH & Co.KG, Französische Straße 12, 10117 Berlijn.

Opgelet!

Elektrische toestellen en elektronica worden niet verwijderd met consumptieafval. Klanten kunnen hun oude elektrische toestellen indienen in de geschikte verzamelpunten (afvalverwerkings- en recyclagecentra).

9. Ontvangst van olie voor interne verbrandingsmotoren en tandwielen

Volgens de algemene legale verplichtingen aanvaarden we afvalolie voor verbrandingsmotoren en transmissie, we dienen er dus op te wijzen dat we bevoegd zijn om gebruikte oliën, oliefilters en olie-afval als gevolg van olieverversing te aanvaarden, in alle mogelijke afmetingen en slechts één keer, op het bovenstaande wettelijk adres.


We betalen enkel voor de afvalverwijdering, elke transportvergoeding naar ons afvalverzamelpunt wordt betaald door de klant. Gelieve u daarnaast in dit geval te informeren over speciale voorwaarden van gevaarlijke goederen via postlevering.

Adres:

Wemax Group GmbH & Co.KG
Französische Straße 12
10117 Berlin


Handelsregister: HRA 46262 B, hof voor primaire jurisdictie Berlin - Charlottenburg
ID-nummer belasting (fiscaal identificatienummer): DE281524971


E-mail: [email protected]
Web: www.euautoonderdelen.nl


Telefoon: +31 85 8884 515

Berlijn, mei 2016